Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/u/blackis/wp-content/themes/bib/single.php on line 7

Staffan – en ocean av sorg och längtan

den: 12 juni, 2013

 • ”Peo Rask är en modig man som skriver en biografi om en person som fortfarande lever och speciellt om det är en så egensinnig man som Staffan Westerberg. Honom tar man inte på hyllan där man satt honom, samarbetet har säkert varit konfliktfyllt, men resultatet är lysande! […] Han måste ha tillbringat många timmar på KB och andra teaterarkiv för att gå igenom Westerbergs rika produktion. Till sin hjälp har författaren tagit flera av våra mest ansedda teaterkritiker Leif Zern, Lars Ring och Margareta Sörenson som alla skriver sina kapitel i boken.”

  Yvonne Gröning / Dala-Demokraten 3 juni 2013

   

  ”För den som vill veta mer om Westerbergs särpräglade konstnärskap och dess bakgrund är den nya boken en utmärkt genomgång. Bland annat hälsar Margareta Sörenson på i Westerbergs dockverkstad, och Pia Huss skriver om hans valfrändskap med poeten Werner Aspenström. Det är också roligt att flera av Westerbergs egna teckningar och handskrivna berättelser har tagits med i boken, som Evangelium enligt Staffan, i nådens år 1980.”

  Petter Lindgren / Aftonbladet 7 juli 2013

   

  ”I Staffan har författaren Peo Rask redigerat en lång rad artiklar om Westerbergs mycket rika teaterliv, kompletterat med korta och längre utdrag från dennes manus. […] Texterna vittnar vältaligt om Westerbergs mångsidighet, fantasifulla originalitet och stora förmåga att berätta om livet och döden på ett sätt som i lika delar fångar barns som vuxnas uppmärksamhet. […] Volymen har en mycket vacker grafisk form och slösande rikt illustrerad med uttrycksfulla foton i svartvitt och färg.”

  Ingvar Engvén / Sambindningen 2013