Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/u/blackis/wp-content/themes/bib/single.php on line 7

Vattet ser det som inte finns men varit: fälthandbok för pilgrimer

den: 3 maj, 2013

  • ”Jag hoppas att många hittar Melins bok i bokfloden. Den är full av dikter som inte låter sig strykas medhårs, som prövar och frågar och inte vill vara till lags. Men då och då lyser en stillsam och underfundig humor upp bland allt allvar Det är så praktiskt med poesi, Melins bok omfattar bara 75 sidor men räcker till långvarig läsning. Och passa på att lyssna om poeten själv dyker upp nånstans och högläser sina dikter. Ingen läser som Roger Melin, det låter som musik.”

    Sven Nyberg / Norrbottens-Kuriren 2 maj 2013

     

    ”Melins författarskap präglas rakt igenom av ärlighet, ödmjukhet inför naturen och en stor stilistisk förmåga. I sin nya diktsamling tycker jag att han faktiskt överträffar sig själv, och skriver än mer direkt, än mer fyllt av patos och djup reflektion. Att han dessutom nu vågar eller vill ta för sig mer språkutrymme för dikterna tycker jag också är mycket positivt. Det ger diktjaget mer utrymme att utveckla sina tankar, och låter också läsaren njuta mer av naturbilderna.”

    Maria Vedin / Norrländska Socialdemokraten 10 juni 2013