Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/u/blackis/wp-content/themes/bib/single.php on line 7

Luleå stadslära

den: 10 december, 2012

  • ”Herrarna måste haft roligt när de tåtat ihop ’den lille’. Alstret andas kärv kärlek visavi ’stålstaden’ som har många andra ansikten, inte unikt för Luleå. […] Luleå stadslära är en bok om högt och lågt, som passar att ha i fickan. Stadslära handlar om platser som utgör pusslet Luleå. Igenkänningen torde få mången lulebo att dra på munnen. Eller bli förbannad. Rasks och Ohlsons lilla bok är nåt man kan ha eller vara utan. En bagatell som roar för stunden, vilket i och för sig inte är det sämsta.”

    Ingemar Nilsson / Norrländska Socialdemokraten 3 december 2012

    Norrbottens-Kuriren, Luleås största tidning, har valt att inte recensera Luleå stadslära.