Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/u/blackis/wp-content/themes/bib/single.php on line 7

Felicia Fahlander och Harry gruvgubbe

den: 8 oktober, 2012

 • ”Men vad är en gruva? frågade min novisa femåring? Sen försjönk hon som jag in i fina kollage och berättelsen om den lite märkliga gruvgubben Harry.”

  Janna Ayres / Dagens Arbete nr 9/2012

   

  ”Det är en fin bild av hur gemenskap skapas. Och här synkar text och bild fint ihop och man blir varm om hjärtat. […] Jag ser den som en hyllning till fantasi och gemenskap, oavsett ålder och andra skrank. Och största jobbet gör de redan nämnda illustrationerna. Skitbra, helt enkelt.”

  Ingemar Nilsson / Norrländska Socialdemokraten 27 september 2012

   

  ”Kontakten och dialogen mellan gruvgubben Harry och Felicia är trevligt återgiven och själva behållningen med boken eftersom själva storyn inte innehåller så mycket spänning. Men språket och återgivandet av själva gruvmiljön räcker långt. Bilderna av Fanny Felicia Svanberg i spännande kompositioner är informativa och stundvis i härliga ’industrifärger’ som ibland lyser upp i klara färger.”

  Karin Karlstrand / Sambindningen

   

  ”Norrbottens museum gjorde inget större väsen av sig under året, med undantag av barnutställningen om Norrbottens teknologiska megasystem och byggd på de tre barnböckerna om Felicia Fahlander av Peo Rask och Fanny Felicia Svanberg. ’Även 59-åringar ska ha utbyte av den’ lovade utställningsansvarige Ulf Renlund. Det fick de.”

  Jan Bergsten / Norrländska Socialdemokraten 31 december 2012