Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/u/blackis/wp-content/themes/bib/single.php on line 7

Vild norrlänning tar till orda

den: 29 maj, 2012

 • Vild norrlänning tar till orda

  ”När jag lite mer kontinuerligt började läsa böcker på 1980-talet sa en närstående person ungefär till mig: ’Läs Birger Vikström, han är rolig men berättar också om ett Sverige som många nuförtiden inte har en aning om’. Jag nappade på tipset och lånade Ann Smiths bok I sällskap med Birger Vikström – efterlämnade berättelser och artiklar, som kom ut 1979. Och jag blev inte besviken. Jag tänker på detta när jag läser Vild norrlänning tar till orda, Peo Rasks andra sammanställning med texter av Birger Vikström som tidigare inte publicerats i bokform.Och inte heller nu blir jag besviken. […] Peo Rask har gjort en viktig litterär gärning som lyft fram Birger Vikströms författarskap. Och om någon vill ha lästips av mig vet jag definitivt två böcker jag ska föreslå.”

  Ingemar Nilsson / Norrländska Socialdemokraten 3 maj 2012

   

  ”I den nya samlingen har Peo Rask botaniserat bland mängder av tidigare outgivet material och resultatet har blivit en intressant och läsvärd resa genom Birger Vikströms författarskap.”

  Lars Hedström / Norrbottens-Kuriren 25 maj 2012

   

  ”Boken bekräftar att Birger Vikström har sin givna plats i vår nittonhundratalslitteratur, och för nya läsare är den en utmärkt introduktion till hans mångsidiga författarskap.”

  Lars Rask / Sambindningen