Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/u/blackis/wp-content/themes/bib/single.php on line 7

i dikten pågår människans av Michael Economou

den: 12 mars, 2011

 • i dikten pågår människans av Michael Economou”Economou skriver fram sig själv som ett lod av tyngd i världen. Han skriver vackert, orden är nedtonade och på ett paradoxalt vis fyllda till brädden. Det är det skånska landskapet. Det är människan. I dikten pågår människan som nu utkommer är förmodligen en av alla dessa värdefulla diktsamlingar som aldrig kommer att få den uppmärksamhet som den förtjänar, men dess motstånd, dess inneboende kraft kommer under en lång tid genomsyra min föreställning om vad det innebär att vara en skrivande människa.”

  Kristian Lundberg / Helsingborgs Dagblad 8 september, 2009

   

  ”Michael Economou är en poet som vågar ta ordet Gud i sin mun, även om han gör det försiktigt. Han räds heller inte stora och slitna ord som hjärta, själ och stjärnhimmel. En gång tar han stöd mot Stagnelius, en annan gång mot R S Thomas. Här har vi en kvalificerad poet som har modet att visa samtiden ryggen och vågar stå kvar i ’gudsvinden’ och kasta ’långa ledsna blickar/ på en värld som slitit ut sig själv’. I samtiden ’kvittrar okonsten skadeglatt’ … […]

  Michael Economous nya diktsamling och hans poesi över huvud taget hämtar styrka och tyngd av traditionen. Detta gör den innebördsdiger och paradoxalt kraftfull i sitt stilla vemod.”

  Tommy Olofsson / Svenska Dagbladet 19 november, 2009

   

  Utvald till en av 2009-års bästa diktsamlingar av Luleå stadsbibliotek.