Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/u/blackis/wp-content/themes/bib/single.php on line 7

Flickan i Berlin av Heide Krönlein

den: 12 mars, 2011

  • Flickan i Berlin av Heide Krönlein”Flickan i Berlin är en modig bok skriven med sårigt hjärta. Det handlar på ett sätt om ’att komma ut’, som det heter i helt andra sammanhang. Att likt Strindberg hänga ut sitt hjärta i skyltfönstret och säga: Det här är jag och mitt liv. Och det gör Heide Krönlein väldigt bra, med ett enkelt och okonstlat språk. […] Stig Dagermans reportagebok Tysk Höst dyker osökt upp under läsningen. De lidanden och umbäranden han skildrade utifrån reporterns ögon, var vardagen inifrån för Heide och stora delar av den tysta namnlösa tyska civilbefolkningen. Jag rekommenderar läsning av både Dagerman och Krönlein.”

    Ingemar Nilsson / Tidningen Kulturen 18 september, 2010