Staffan – en ocean av sorg och längtan

 • Staffan – en ocean av sorg och längtan
 • Av Peo Rask (red)

  ISBN 978-91-86115-53-1
  Inbunden, 256 sidor
  Format: 175 X 225 mm
  Utgivningsår: 2013
  Pris: 200 kr (320 kr)
 • Staffan Westerberg är så mycket mer än skådespelare. Han är en teater. En fullödig gemenskap med ett skapade barn som aldrig tycks eller vill bli stor. En ocean av sorg och längtan. Han förmedlar fantasins fenomenala finurligheter som just ingen annan kan. Det är ingen idé att vi försöker att sätta en etikett på honom. Staffan är sin egen genre. Däri ligger styrkan och en teatergärning utan motstycke.
  Medverkande: Leif Zern, Lars Ring, Margareta Sörenson, Pia Huss, Ingrid Edström, Biba Schwoon, Birgitta Öhman, Robert Blombäck, Beppe Arvidsson och Peo Rask.  Den senare svarar för de flesta texterna liksom för den grafiska formen. Boken är tryckt på konsttryckspapper och är rikligen illustrerad.
  –––
  ”Peo Rask är en modig man som skriver en biografi om en person som fortfarande lever och speciellt om det är en så egensinnig man som Staffan Westerberg. Honom tar man inte på hyllan där man satt honom, samarbetet har säkert varit konfliktfyllt, men resultatet är lysande! […] Han måste ha tillbringat många timmar på KB och andra teaterarkiv för att gå igenom Westerbergs rika produktion. Till sin hjälp har författaren tagit flera av våra mest ansedda teaterkritiker Leif Zern, Lars Ring och Margareta Sörenson som alla skriver sina kapitel i boken.”
  Yvonne Gröning / Dala-Demokraten 3 juni 2013