Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/u/blackis/wp-content/themes/bib/single.php on line 7

Evigheten saknar rytm

den: 24 oktober, 2011

  • Evigheten saknar rytm av Per-Eric Söder”Nu utger Per-Eric Söder sin nionde diktsamling och visst går det att känna igen den självförbrännande revoltören, men någonting avgörande har skett med hans tilltal. Den frätande mörka dödslåga som ibland kunde sveda bort innehållet och skymma blicken för diktens andra värden har nu tonats ner och kvar finns en innerlighet och en slags Non Serviam hållning som bottnar i både trots och vetskapen om människans okränkbara värden. Han skriver: ’Endast de bortglömda kan återvända.’ Och det är en poetik som genomlyser den nya samlingen Evigheten saknar rytm. […] Jag hoppas att Söder nu får plats i samtiden i kraft av sitt eget tilltal.”

    Kristian Lundberg / Helsingborgs Dagblad, 24 okt, 2011.

     

    ”’Evigheten saknar rytm.’ Ja, och? Först får jag det inte att betyda någonting. Är det bara som ännu en sådan där tom poeticism vi redan har tusentals för många av? Nej. Ju mer jag bråkar med denna enda enkla huvudsats, desto mer börjar den antyda. […] Det är som att gå längs en strand och hitta vackra och underliga saker, somliga kan sparas i fönsterkarmen, andra väcker frågor och förvirring, att ströva så i text är fint.”

    Maria Küchen / Sydsvenska Dagbladet, 10 nov, 2011.