Martin Ragnar

av: Mikael Heinonen den: 14 september, 2017

  • Martin Ragnar
  • Martin Ragnar (f. 1972) är född och uppvuxen i Visby, men bosatt i Haninge utanför Stockholm. Till vardags är Martin FoU-chef på industriella vattenteknikföretaget Axolot Solutions och är docent i träkemi vid Kungl Tekniska högskolan i Stockholm. Martin är forskare, författare och entreprenör med ett drygt tjugotal boktitlar bakom sig. Många handlar om olika aspekter på den industriella revolutionens omdaning av hembygdens Gotland i form av järnvägar och olika industrier. På senare år har fokus i forskningen funnit nya spännande områden där livsmedel och mat är en röd tråd. Efter Svensk Ostkultur i recept och formspråk (2013) har följt Regional matkultur (2014) och Grisens historia (2015). Martin gör tillsammans med forskarkollegan Paulina Rytkönen och mästerkonditorn Jan Hedh debut på Black Island Books med den första monografin tillägnad Norrbottens landskapsblomma – åkerbäret. Det svårfunna, magiska och oöverträffat läckra.